Zet alvast in je agenda: Film & Lezing op zondag 24 november!

Vandaag een mooie filmzondag! We combineren de mooie film Dor y gloria met een interactieve lezing gegeven door Lidewijde Paris.

Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Filmmatinee Dolor Y Gloria – Filmhuis Kampen

met lezing

Film Dolor y Gloria
Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.Inleiding

Lidewijde Paris heeft een achtergrond

 als journalist en schrijfster. Ze

geeft voorafgaand aan de film een interactieve lezing met het thema ‘Hoe lees ik Film’

http://www.letterenfonds.nl/nl/lidewijde-paris
Duur

Na de inleiding en de vertoning van de film volgt aansluitend een nabespreking.

Duur filmmiddag: 14:00 uur tot ongeveer 17:00 uur.

Kosten

Entree €15,- inclusief interactieve lezing Lidewijde Paris & de Film Dolor y gloria.
Filmhuis- en Theaterpas €13,-
tot 18 jaar €10,-

Waar? Vestzaktheater Stadsgehoorzaal, Burgwal 84 Kampen.

€ 15,00

€ 13,00  sgz pas

€ 10,00  jeugd t/m 18 jaar

€ 13,00  filmpas

 

 

24.9.2019
 

Add comment